top of page

Kampinfo 2023

Lees alle info over kamp nog eens na in onderstaand document.

ALGEMENE INFO OVER KAMP

Ieder jaar gaan we samen met onze leden, leiding en kookploeg op een tentenkamp.

De leiding en de meeste aspi's vertrekken 5 dagen voor het kamp begint voor de leden naar het kampterrein. Daar zetten zij alle tenten, wc's, douche, shelters, ... klaar voor de leden. 

 

De speelclub's tem aspi's vertrekken vanuit Lovendegem met de bus naar onze kampplaats. In totaal zijn zij 10dagen weg. 

De jongste groep, de pinkels, komen enkele dagen later aan met hun ouders. Zij zijn in totaal 7dagen weg. 

Gedurende het kamp doen we heel veel leuke activiteiten. De leiding zorgt voor heel veel leuke spelletjes en activiteiten, maar die blijven geheim! Enkele activiteiten zijn vaste tradities. 

Vaste kampactiviteiten 

   Dagtocht

De drie jongste afdelingen gaan een dag weg van het kampterrein. Ze bezoeken een zwembad, speeltuin of doen een andere leuke activiteit. Soms doen de afdelingen dit samen, soms apart. 

   2-daagse: 

De Tito's gaan 2 dagen weg van het kampterrein. Dat wil zeggen dat zijn één nacht op verplaatsing zullen slapen. De leiding bekijkt op voorhand welke activiteiten ze zullen doen. Enkele voorbeelden zijn karting, paintball, bezoek aan een pretpark, ... . 

   3-daagse: 

De Aspi's en de Keti's gaan elk apart drie dagen weg van het kampterrein. Ook zij gaan tijdens deze dagen op verplaatsing slapen en leuke activiteiten doen. 

   Toneeltje en kampdans: 

Iedere avond voor het slapen gaan wordt er een toneeltje voorzien door de leiding. Het toneeltje gaat over het kampthema en is de rode draad doorheen het kamp. 

Iedere dag dansen we ook minstens één keer onze kampdans. En ja hoor, ook de jongens dansen mee! 

   Leidingsdoop: 

's Avonds op dag 7 worden de 2e jaar Aspi's leiding. Zij zullen de resterende 3 dagen van het kamp de leidingsploeg versterken. Zo kunnen ze al eens oefenen wat het is om leiding te zijn. 

   Shelterspelen: 

Op dag 8 van het kamp zijn het de shelterspelen. Dit zijn spelen waarbij de shelters het tegen elkaar opnemen en strijden voor de eer en de flessen cola.

   Kampvuur: 

Dit is het moment waar iedereen naar uitkijkt. Op de laatste avond van het kamp steken we een groot, gezellig vuur aan. We zingen dan samen liedjes, bekijken de toneeltjes van alle afdelingen en smullen van een versnapering die de kookploeg heeft klaargemaakt. De leiding die dat jaar uit de chiro gaat krijgt een welverdiend plaatsje op het podium. 

Inschrijven 

Via mail krijgen de ouders meer info over de inschrijving van het kamp. 

Daarnaast organiseert de hoofdleiding ook één of meerdere infomomenten voor ouders die graag wat meer te weten komen over het kamp. Na dit infomoment is er ook steeds een mogelijkheid om je kind in te schrijven. 

Krant Luvand: kamp-editie 

Na onze zee-uitstap, de laatste activiteit vóór kamp, delen we de krant Luvand uit die in teken staat van het komende kamp. In het boekje staat onder meer het kampthema, een lijstje met spullen die zeker in je valies moeten en een tekstje per groep geschreven door de leiding. 

Geen nood, wie er niet kan bij zijn tijdens de uitstap kan het boekje ook terug vinden op onze Facebook-pagina. 

bottom of page